Feb 26, 2018

Бібліотеки України в процесах електронного урядування

До уваги працівників бібліотек Мережі Пунктів доступу громадян до офіційної інформації (ПДГ), учасників проекту «Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування» та інших, кого цікавить співпраця з  Інститутом соціально-економічних досліджень у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією.

У межах реформаційних процесів, що відбуваються в Україні, все більшого значення набуває залучення громадян до удосконалення державних послуг різного типу. Практичним інструментом такої прямої участі є створення систем зворотного зв'язку та ефективне управління ними для подальшого вдосконалення послуг та їх сталого функціонування.

Повідомляємо, що Інститут суспільно-економічних досліджень проводить аналіз практик функціонування систем зворотного зв’язку з метою подальшого розповсюдження найкращого досвіду серед відповідних установ, у т. ч. бібліотек.

Бібліотеки, маючи досвід співпраці з органами влади та досвід надання доступу до адміністративних послуг, можуть взяти участь в оцінюванні процедур збору інформації, зворотного зв'язку, процедур прийняття рішень адміністрацією та процесів звітування перед громадськістю.

Пропонуємо бібліотекам долучитися до цього процесу, взявши участь в опитуванні та заповнивши анкету за посиланням.

Шановні колеги! Ви можете це робити спільно з вашими користувачами, активними читачами бібліотеки, представниками громадських організацій, презентуючи при цьому бібліотеку як активного учасника процесу реформ у секторі публічного управління.